19/04/2024

Pachový koberček

Keď od nás odchádza šteniatko do nového domova, snažíme sa mu dať so sebou niečo, čo mu bude pripomínať domov a mamičku, niečo, čo mu bude voňať rodným hniezdom. Takýto predmet, či už kúsok handričky alebo hračka, mu pomôže ľahšie si zvyknúť na nový domov – tým, že si pach domova prenesie na nové miesto, cíti sa tam bezpečnejšie. V poslednej dobe sme túto prax vyšpičkovali do podoby PACHOVÝCH KOBERČEKOV.
Tvorba pachového koberčeka je v podstate veľmi jednoduchá – keď sa šteniatka narodia, kúpime rovnaký počet malých textilných koberčekov, ktoré rozvešiame po miestnosti, v ktorej sa šteniatka narodia a spávajú. Koberček teda 2 mesiace visí a naberá pachy z prostredia, ktoré je šteniatku dôverne známe. 

koberceky_013.jpg

Pri odchode šteniatka do koberčeka poriadne vyutierame mamičku, koberček zabalíme do igelitky a putuje so šteniatkom do nového domova (na cestu mu dáme inú podložku, aby si náhodou koberček cestou nepo….). Doma nový majiteľ koberček položí na miesto, kde bude mať šteniatko peliešok, a šteniatko úplne automaticky podľa pachu toto miesto vyhľadáva – spokojnosť je na oboch stranách 🙂

Johanka_5_5_2016_0010.jpg

Fleka alias Sancho Pancha 🙂
Ak chcete vidieťpostup výroby pachového koberčeka detailnejšie, kliknite na ČíTAJTE VIAC pod obrázkom, tu vpravo: ———->

Postup vzniku pachového koberčeka:
Látkový koberček je umiestnený v priestore, v ktorom šteniatka vyrastajú, a absorbuje pachy, ktoré sú šteniatku známe a blízke.

koberceky_013.jpg

Mamičku šteniatka poriadne vyutierame do koberčeka a ak šteniatko cestuje ďaleko, aj do dečky, ktorú mu dáme do prepravky na cestu:

Johanka_5_5_2016_008.jpg

Koberček musí poriadne nachytať pach od sučky:

Johanka_5_5_2016_009.jpg

Treba však dať pozor na rušivé vplyvy (v pozadí)

Johanka_5_5_2016_013.jpg

pretože celú snahu môže sabotovať malý lotor ako naša Johanka,

Johanka_5_5_2016_012.jpg

ktorá využila to, že sa venujem Fleke, okamžite odcudzila pachovú dečku a pokúšala sa ju zlikvidovať :o)

Johanka_5_5_2016_011.jpg

Veríme, že vám tento nápad príde vhod!

Johanka_5_5_2016_0010.jpg

Fleka alias Sancho Pancha 🙂