28/03/2024

Bleky na Řásnej, jeseň 2009

Vlani na jeseň v r.2009 sa v českom mestečku Řásná konal prvý ročník skvelej akcie, zameranej na otestovanie si pováh u svojich SAO bez obmedzení. Zúčastnila sa na nej aj naša Blekynka.

Keď sme sa dozvedeli o možnosti otestovať si povahu u niektorej z našich šakaliek na skvelej akcii v Řásnej, voľba padla na Blekynku. Boli sme zvedaví, či sa dokáže presadiť aj v konkurencii iných saoškov a či má tú správnu stredoaziatsku povahu. 
Nevedeli sme, do čoho ideme, keďže obranu som s ňou nikdy neskúšala, ale nemala som obavy, pretože jednak išlo len o test a navyše o Blekynke som nikdy nezapochybovala – podľa mňa má vrodený inštinkt konať správne v každej situácii, takže sme dúfali, že sa zachová správne.

articles: diplom_rasna.jpg

A aj sa zachovala, urobila nám strašnú radosť, pretože sa šupákov – figurantov nezľakla a svoju paničku si razantne bránila. V dospeláckej vekovej kategórii – fenky nad 2 roky sa umiestnila na prvom mieste. Medaila, diplom a pohár za prvé miesto v teste povahy zaujímajú u nás čestné miesto vo výstavke slávy :o))

articles: pohar_rasna.jpg

Navyše svoj úspech korunovala na výstave na druhý deň, keď sa umiestnila na skvelom treťom mieste u slávneho Timura Chabibulina, ktorý mi povedal: u nijo jesť ošíbok, no jijo charakter mne ponravilsja…. som mu vďačná za tieto slová, presne Blekynku vystihujú a ja to vnímam ako veľkú poctu.

articles: medail_rasna.jpg

Blekynkin úspech je zároveň úspechom chovateľskej práce p.Benkoviča, z ktorého chovateľskej stanice Blekynka pochádza. Je to chovateľ, ktorý nezabúda na to, že povaha je u aziata rovnako dôležitá ako exteriér a my sme mu za Blekynku veľmi vďační.

Pridaj komentár