Náš vrh „R“ už je na svete!

S hrdosťou, pokorou a nádejami oznamujeme priaznivcom i celému svetu, že sa našej Mínuške nadránom – v noci z 16.6.2024 na 17.6.2024 narodilo 9 šteniatok, štyri fenečky a päť psíkov, náš dlhoočakávaný vrh „R“. Vitajte, drobčekovia, prajem Vám pevné zdravie a tých najúžasnejších majiteľov!

Vrh „R“ Chacalkiz Chenekel – Mína Chacalkiz Chenekel a „Kárpát“ Dalaj-Nor Buslai

Trošku viac o rodičoch:

Mína je inteligentná, sebavedomá, rozvážna suka s krásnym dynamickým pohybom, voči cudzím ostražitá, výborne stráži. Absolvovala vyšetrenia dysplácie lakťových a bedrových kĺbov, ramien a chrbtice s najlepšími možnými výsledkami HD 0/0, ED A/A, OCD negat, Spondylosa negatívna. Výstavné hodnotenie Výborná. Je dcérou našej Dory Chacalkiz Chenekel a známeho psa E-Ezger Ak-Ezger, obaja rodičia i prarodičia mali čisté RTG.

„Kárpát“ – Dalaj-Nor Buslai je mladý krásny pes, výborný strážca a rodinný pes. Je synom „Dáriusza“ a Graspy, potomkom Konstantin-Katakomba Atreja a Ak Julduz, KK Filata, Turányi Gladiátor Atahana. Jeho predkovia majú taktiež čisté RTG. Kárpát má dominantný prejav s výraznou obrannou reakciou, svoju rodinu a dom nekompromisne chráni, členov rodiny miluje. Má ľahký, dynamický pohyb, pevnú kostru a krásne modelovanú hlavu. Z výstav má už 3x titul Výborný 1, CAC.

„Kárpát“ Dalaj-Nor Buslai, otec našich šteniatok z vrhu „R“

U šteniatok predpokladáme v dospelosti korektnú stavbu tela a výborný pohyb, stabilnú psychiku a silne vyvinutý teritoriálny inštinkt s aktívnou obrannou reakciou. Veríme tiež, že spojením týchto dvoch jedincov sme šteniatkam zabezpečili vysoký predpoklad pre zdravé kĺby a funkčný exteriér bez lymfatickosti a kožnatosti.

Od nových majiteľov očakávame hlavne pevné rozhodnutie zaobstarať si psieho spoločníka a ochrancu na celý psí život, min. 10 a viac rokov, aziati žijú dlho, stará mama šteniatok má 13 rokov a stále sa teší dobrému zdraviu. Záujemca o šteniatko musí mať vhodné podmienky na držanie aziata, teda dobré, pevné a vysoké ploty, musí si byť vedomý, že aziat berie ochranu svojej rodiny a domu vážne a prispôsobí tomu zabezpečenie pozemku. Aziat je pri správnom vedení všestranný pes, dozrieva postupne a výborne si pamätá, pri jeho výchove je nutná dôslednosť, vľúdnosť a komunikácia, nie výcvik.

V prípade záujmu rada zodpoviem otázky ohľadne nášho vrhu, našich psov i ohľadne špecifík plemena.

Kontakt: +421 905 015 173 alebo jaroslava.matejcikova@gmail.com

Celú históriu našej chovateľskej stanice nájdete na tomto našom webe chacalki.com