29/03/2024

Nové krytie v Chacalkách!

S veľkou radosťou a pýchou Vám oznamujeme nové krytie v našej chovateľskej stanici, naša krásna Kyra mala rande s Jenisejom a na moju veľkú radosť nám sono potvrdilo graviditu. Šteniatka očakávame koncom septembra. Prijímame predbežné rezervácie.

KYRA je dcéra skvelej suky Dory Chacalkiz Chenekel a parádneho Adora Kora-Bora Sklabiňa. Po Dore si nesie krvné línie starých turkménskych psov, siahajúce k Akelovi III, Turkmen Kala Alamatovi, Arlanovi, po otcovi Adorovi má v predkoch O-Akdembra, Kabura, tiež Akelu. Je to nádherná, živelná suka, chrabrá a inteligentná, výborný strážca a skvelý rodinný pes.

Otec očakávaných šteniatok, Kyruškin partner JENISEJ je impozantný, nádherný veľký pes s hrubou kostrou, nádhernou hlavou a dynamickým pohybom, skvelý strážca, veľmi stabilný a vyrovnaný v povahe, ostrý a nekompromisný pes, ktorý miluje svoju rodinu.

Otec nášho očakávaného vrhu, Jenisej Chacalkiz Chenekel je nádherný exemplár aziata – veľký, mohutný, sebavedomý pes, plný sily, s nádhernou kostrou a na svoje rozmery dynamickým, temperamentným pohybom. Jenisej je synom našej Fleky, grandšampiónky Darky Rohrbach-Benko, ktorá je dcérou Bakuľa a vnučkou Afi Kaidar Zafara. Otec Jenisejka je turkménsky alabaj Bulagaj Ak-Aka, syn Gaplana Tuhaj Bej, vnuk Kabura od Timura Chabibulina. Veľmi sa teším na tieto šteniatka, nesú v sebe krv všetkých psov, ktorých obdivujem a vážim si ich a teším sa, že sa mi podarilo zachovať ju pre ďaľšie využitie v chove.