Aj takí sme my – ľudia…

November 26 2013

Pre svoje šteniatka sa snažím nájsť hlavne dobrých pánkov, ktorí vedia, do čoho idú, keď si kupujú aziata, a dokážu sa oňho postarať,čo sa výživy i výchovy týka… ja osobne som vďačná každému jednému z „mojich“ nových majiteľov, ktorí sa o moje šteňulky starajú, kŕmia ich, pracujú s nimi a venujú sa im… všetci „moji“ noví majitelia si odnášajú so šteniatkom kúsok môjho srdiečka a ak to je možné, ostávame i naďalej v kontakte, aspoň občasnom 🙂
Rovnako, ako si záujemca o šteniatko vyberá to svoje pravé šteniatko i podľa chovateľskej stanice, v ktorej šteniatko vyrastá, tak si aj chovateľ všíma záujemcu o šteniatko a rozhoduje sa, či mu šteniatko predá.
Tento môj článok hovorí o tom, že nie vždy dokáže chovateľ záujemcu dokonale odhadnúť…

Ozval sa mi záujemca o šteniatko a prišli sa pozrieť. Sympatický párik, šteniatkami boli okúzlení, chceli si kúpiť psíka k novému domu. Zo šiestich psíkov vo vrhu mali na výber 5 šteniatok, jedno si ako prvú voľbu vybrala majiteľka krycieho psa. To som im aj priamo povedala.

Toto je foto psíkov, keď mali 18 dní: štyria plaví, dvaja strieborní:

Psíkovia z vrhu „F“ Chacalkiz Chenekel
news: F_psuri_18_dni_005.jpg

Vybrali si šteniatko, ktoré bolo najbledšie, psík mal široký biely límček a bledú papuľku, v jeho plavej farbe sa to pekne vynímalo… dohodli sme si meno (pozrite si: Franco Nero) a rozlúčili sme sa s tým, že po druhom očkovaní si ho môžu prísť vziať.
Prešli tri týždne, pán sa neozval. Zrejme nemá záujem, možno kúpil inde, spomínal mi predsa, že rozprával aj s inými chovateľmi. Pustila som ho z hlavy. Ozval sa po troch týždňoch, že ako sa má jeho psík a či mu môžem poslať fotečky. že on sa ide ešte pozrieť do inej chovateľskej stanice na štyroch voľných psíkov, lebo tí sú celí bieli, ale že sa ešte možno ozve.
Poslala som. Po pár dňoch sa mi pán ozval, že si Franca zoberú, že sa naňho veľmi tešia a že si ho prídu o týždeň vziať.
O pár dní sa mi zase ozval a napísal mi, či sa nestala chyba, pretože on si u mňa rezervoval biele šteniatko a šteniatko na fotke je plavé. …!!!!!

POZRITE SA PLS NA FOTKU VYŠŠIE A POHĽADAJTE BIELEHO PSÍKA – NIE JE TAM ŽIADEN!!!!!

Pánovi som zavolala a povedala som mu, že u nás bol, šteniatka videl, biely psík v tomto vrhu nebol ani jeden a šteniatko, ktoré si vybral, je Franco a nech mi teda povie, či ho chce. Odpoveď bola, že nie, že oni chcú bieleho psíka!!!

OK, nevadí, rezervovala som mu šteniatko síce vyše mesiaca, ale Franco je krásny psík, ktorý si majiteľa určite nájde, povedala som si, pekne som sa s ním rozlúčila v domnení, že o dotyčnom pánovi už počuť nebudem.

Ale chyba lávky – pán si teda bol pozrieť bieleho psíka v inej chovateľskej stanici a pri tej príležitosti sa vysťažoval chovateľke, že chcel šteniatko od nás, ale 

JA SOM HO OKLAMALA,
PRETOŽE ON SI U NÁS REZERVOVAL BIELEHO PSÍKA A JA SOM MU CHCELA PODSTRČIŤ INÉ ŠTENIATKO!

Ešte raz si prosím pozrite fotku vyššie, či sa tam nachádza biele šteniatko. Ja tam vidím štyroch plavých psíkov…. Pánovi som poslala fotky, videl túto stránku, videl šteniatka naživo, viackrát som mu vravela, že psíkovia sú plaví… napriek tomu je presvedčený, že má pravdu on.

Neviem, čo na toto povedať… snáď niečo o tom, že všetko má svoje hranice, nekonečná je iba ľudská…. ??? :o)))))